Selecteer een pagina

IJsslinger

Goed nieuws! De wanten & mutsen kunnen weer uit de kast, Piet Paulusma zegt dat de schaatsen uit het vet kunnen en Erben Wennemars neemt het eerste vliegtuig uit Pyeongchang naar huis! Koning winter roert zich. Voor jullie thuis de ideale kans om iets moois, puur natuurs, creatiefs én super eenvoudigs te maken: De ijsslinger.

 Benodigdheden

  • -Siliconen muffinvorm (bijvoorbeeld voor 6 stuks)
  • Moois uit de natuur, kleur heeft het wauwste effect
  • Braadtouw of ander dun en stevig touw
  • Schaar
  • Gieter of lege fles

Ontdekkingstocht

Loop de tuin in of struin samen door de straat op ontdekkingstocht naar mooie natuurschatten. Bloempjes, kleine steentjes, rozebottels, gras, alles met kleur is te gebruiken. Verdeel jullie natuurschatten over de bakjes van de muffinvorm. Wanneer er een mooie verdeling gemaakt is, kunnen de vormpjes gevuld worden met water.

Knip een stuk van het touw af, ongeveer 1,5 meter. Laat 40 centimeter van het touw aan de zijkant over en rijg met de rest van het touw als het ware door de bakjes heen. Op de rand van de vorm, in het water, op de rand, in het water, etc. (Zie afbeelding hieronder.) Zorg dat je aan het eind ook weer een flink stuk touw overhoudt.

Zet de muffinvorm een nachtje buiten bij vorst, het liefst als het vriest dat het kraakt en… Sjees de volgende ochtend uit bed om te kijken of het water in de bakjes volledig bevroren is. Druk voorzichtig jouw ijskunst uit de vormpjes en BEWONDER! Doordat het touw in het ijs vastgevroren zit, blijven jullie ijskunstwerkjes aan het touw hangen.

 

Geef de slinger een mooi plaatsje in de tuin en genieten maar! Hang je de slinger in de zon, dan zal deze sneller smelten dan in de schaduw. Als het ‘lekker doorvriest’ heb je dagenlang plezier van jullie slinger. Plaats je een foto van jullie ijsslinger op mijn Facebook-pagina? Ik ben erg benieuwd!